20 de moduri originale de a sărbători ziua copilului tău

20 Ianuarie 2014

Se întâmplă doar o dată pe an, aşa că merită să o sărbătoriţi cum se cuvine! Experienţa mea îmi arată că cei mici rareori îşi amintesc cadourile; mai degrabă îşi amintesc sentimentul de nerăbdare şi bucurie de când se trezesc, surprizele de pe parcursul zilei şi entuziasmul cu care sunt înconjuraţi.

În timp, am acumulat o mulţime de idei pentru sărbătorirea zilelor de naştere în moduri care să le arate celor mici cât de iubiţi sunt. Şi cred că toţi părinţii ar trebui să facă schimb de idei, să “fure” unii de la alţii ca să îi facem pe copii să se simtă cu adevărat speciali. În definitiv, nu asta ne dorim cu toţii? Nu-mi place să văd o mamă care se bucură de succesul cine ştie cărui proiect domestic al copilului, în vreme ce alta se uită de la distanţă cu un sentiment acut de inferioritate. Eu, una, împrumut mereu idei de la sora mea atunci când nu am inspiraţie.

Aşadar, iată ce idei vă pot “împrumuta” eu:

 

Instituiţi o NUMĂRĂTOARE INVERSĂ care să sporească bucuria apropierii momentului zero. Numărătoarea inversă poate fi realizată în multe moduri; unul dintre ele e o tablă pentru marker sau cretă.

2.jpg

Decoraţi oglinda din baie. Puteţi folosi markere sau ruj, baloane, confetii, tot ce vă trece prin cap.

3.jpg

Puteţi scrie cu markere pe geamul maşinii un text de genul “Claxonaţi, e ziua lui Lili!”. Pe copiii mei, asta îi distrează în fiecare an. La fiecare claxon, râdem toţi şi aplaudăm ca nebunii!

1.jpg

În timp ce copiii dorm, decoraţi camera lor cu confetti şi baloane. Chiar şi tocul uşii ajunge!

5.jpg

Puneţi lumânărele în mâncarea de la micul dejun. De ce nu?

6.jpg

Puneţi baloane umplute cu apă în cădiţa în care fac baie.

7.jpg

Folosiţi o farfurie specială, “aniversară”. Noi am făcut, acum câţiva ani, o farfurie de ceramică pe care am decorat-o tot noi. O folosim la zile de naştere, aniversări speciale, concursuri câştigate sau vizitele celor dragi.

8.jpg

Declaraţi ziua “fără ecrane”! Dacă copilul aniversat s-a trezit, închideţi televizoarele şi puneţi deoparte telefoanele. Fiţi prezenţi, nu vă lăsaţi distraşi.

Dacă aniversatul merge la şcoală, împachetaţi-i festiv mâncarea. Dacă încape, adăugaţi un balon în cutia de mâncare.

9.jpg

Măsuraţi-l pe micul aniversat. Noi avem un perete (mâzgălit în o mie de feluri) cu date, vârste, înălţimi pentru fiecare dintre copiii noştri, nepoţi şi copiii din vecini. Copiilor le place la nebunie să fie măsuraţi!

Re-povestiţi-le naşterea lor. Scoateţi de la naftalină primele poze şi carneţelele în care v-aţi notat evoluţia nou-născutului. Eu n-am mai ţinut astfel de jurnal după primul copil, dar celor mici le place la nebunie să audă povestea primului lor ţipăt în sala de naşteri. Mama mea încă mă sună în fiecare an fix la ora la care m-am născut: “Simt o contracţie. Au! Cred că eşti pe drum…” Încă îmi place la nebunie.

Faceţi sau cumpăraţi un tricou special cu vârsta cea nouă.

10.jpg

Lăsaţi-l pe aniversat să decidă ce va mânca întreaga familie la cină.

Mâncaţi la masa cea mai elegantă din casă. Noi, de exemplu, avem o masă elegantă pe care nu o folosim niciodată. Anul trecut, pe ea am mâncat pizza comandată de ziua fiicei mele. Am aprins lumânări etc., iar copiii au ştiut, fără dubiu, că era o zi specială.

Puneţi-i pe fraţii/surorile aniversatului să îl servească pe acesta, să strângă masa şi să îndeplinească şi partea lui de sarcini domestice în ziua respectivă.

Familia noastră joacă, în mod tradiţional, “Ce-mi place cel mai mult la X”. Toţi trebuie să spunem ce ne place cel mai mult la aniversatul zilei. Chiar şi verii noştri sună să spună ce le place mai mult!

12.jpg

Sărbătoriţi lucrurile mult-aşteptate. Într-o lume în care ne-am obişnuit să primim imediat tot ce ne dorim, e greu să îi înveţi pe cei mici să aştepte – mai ales când e vorba de lucruri pe care şi le doresc mult. Ne-am gândit să facem acest exerciţiu cu ei pentru lucrurile mici (gumă de mestecat, farduri) ca să se obişnuiască cu aşteptarea pentru lucrurile mari (cum ar fi relaţiile intime etc.). Copiii noştri trebuie să aştepte până împlinesc zece ani ca să bea cola; apoi, de ziua lor, au frigiderul plin de cola. Ne stabilim astfel de “pietre de hotar”, apoi sărbătorim din plin momentul în care le depăşim.

13.jpg

Umpleţi dulapurile din camera lor sau din bucătărie cu baloane. Când aniversatul va deschide uşile, baloane le se vor revărsa. Un deliciu!

14.jpg

Învăţaţi-i pe copii că cel mai important lucru este ca fiecare să se simtă special de ziua lui. Când mergem la ziua cuiva, scopul trebuie să fie să îl facem pe aniversat să se simtă special. Acest lucru poate fi dificil într-o societate în care nu toată lumea ştie, sau poate, să aducă cel mai potrivit cadou.

Dacă aveţi un animal de companie, faceţi o pălărioară de petrecere pentru el. Glumesc şi nu prea, de fapt. Poate că nu-l face pe copil să se simtă special, dar cu siguranţă e foarte haios.

15.jpg

Aniversatul trebuie să ştie că cea mai mare bucurie din viaţa voastră e să îi fiţi părinţi. Copilul trebuie să audă asta cât mai des!

Sursa: http://www.thehouseofhendrix.com/2013/04/11/birthday/

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.