DIY: Bufniţe de hârtie

15 Noiembrie 2013

Transformaţi o farfurie de hârtie şi resturi de la lucrul manual într-o adorabilă bufniţă de hârtie!  Cele pe care le-am făcut noi au presupus câţiva paşi dinamici şi distractivi, iar rezultatul e super-simpatic. Sunteţi gata?

Adunaţi materialele:

1

  • Farfurii de hârtie
  • Acuarele
  • Cerculeţe decupate din hârtie (pentru ochi)
  • Nasturi negri mici
  • Carton sau polistiren (pentru gheare şi cioc)
  • Resturi de material textile (în culori vii) decupate în două seturi de “aripi”, un set mai mare şi unul mai mic.

Cum se face:

2

Cei mici pot începe prin a-şi decora farfuriile. Voi doar daţi-le carioci sau creioane colorate, iar copiii se vor descurca singuri. Dacă folosesc acuarele, puteţi grăbi uscarea farfuriilor cu ajutorul unui uscător de păr. Odată ce aţi terminat de colorat farfuriile, apucaţi-vă de împodobit.

Se pot încerca mai multe metode de lipire a materialelor. Beţele de lipici funcţionează relativ bine, dar cel mai bine funcţionează metoda clasică: înmuiaţi o pensulă sau folosiţi o lopăţică de lipici, şi ungeţi spatele materialului care trebuie lipit. Din punctual meu de vedere, e metoda cea mai bună pe care o pot folosi copiii.

Întâi se aplică aripile, care se fabrică din două bucăţi de material diferit colorate şi de dimensiuni diferite. Cel mai simplu e să decupaţi materialul în formă ovală, două ovale mai mici şi două mai mari.

Odată terminate aripile, copiii pot lipi cercurile de hârtie albă, pe care se lipesc, la rândul lor, nasturii negri.

3

Tuşa finală o constituie picioarele. Puteţi decupa o bucăţică de hârtie colorată în formă de floare cu margini neregulate, apoi tăiaţi floarea în două şi lipiţi cele două bucăţi sub corpul bufniţei. Formele neregulate le vor face să semene cu nişte picioare cu gheare!

4

Adăugaţi un nas triunghiular sub ochi – şi bufniţa e gata! Dacă sunteţi mândri de ce a ieşit, lipiţi o sfoară (cu lipici sau bandă adezivă) pe spatele farfuriilor/bufniţelor, şi atârnaţi rezultatul final la loc de cinste. Nu-i aşa că sunt cele mai simpatice creaturi?

5

Sursa: http://happyhooligans.ca/paper-plate-owls/

 

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.