DIY - Jocuri de sortare a formelor geometrice

14 Noiembrie 2013

Jocurile de sortare a formelor geometrice sunt excelente pentru cei mici: ajută la dezvoltarea capacităţii motorii, îi familiarizează pe copii cu formele gemetrice, îi ajută să perceapă mai bine spaţiul înconjurător şi îi încurajează să rezolve probleme. Mai presus de toate, însă, sunt foarte distractive!

Această cutie pentru sortarea formelor este extrem de simplu de construit din materiale reciclate sau obiecte pe care cu toţii le avem prin casă. Se construieşte în aproximativ 30 de minute, şi la sfârşit veţi avea o jucărie făcută de voi înşivă, distractivă şi educativă în acelaşi timp.

Materiale:

1. Cutie de carton (poate fi folosit chiar şi un capac de cutie)

2. Creion

3. Foarfece sau cuttere

4. Blocuri de lemn de diverse forme şi culori

5. Markere de aceleaşi culori ca şi blocurile de lemn

6. Hârtie şi lipici sau bandă adezivă (opţional, vezi mai jos)

 

Cum se face cutia pentru sortarea formelor geometrice:

1. Aşezaţi blocurile de lemn pe capacul cutiei de carton.

2. Cu creionul, trasaţi conturul fiecărui bloc de lemn.

3. Daţi la o parte blocurile de lemn şi decupaţi formele trasate pe capac. Asta se poate face cel mai simplu cu ajutorul unui cutter, dar, în lipsa acestuia, pot fi folosite şi foarfecele. Nu uitaţi să verificaţi dacă găurile astfel decupate sunt sufficient de mari pentru ca formele de lemn să încapă prin ele.

1

4. Dacă folosiţi o cutie simplă din carton monocolor, puteţi sări această etapă. Dacă, însă, folosiţi o cutie cu desene sau modele, acestea pot distrage atenţia şi ar trebui acoperite cu hârtie albă. Pur şi simplu acoperiţi cutia cu hârtie albă, apoi decupaţi în hârtie găurile deja tăiate în carton. Lipiţi hârtia albă sub capac.

5. Folosiţi markerele pentru a colora marginile găurilor cu aceeaşi culoare a blocului de lemn care trebuie introdus în gaura respectivă.

6. Aşezaţi capacul pe cutie - şi gata!

2

Cel mai simplu de folosit sunt cutiile cu capac, pentru că, în felul acesta, blocurile de lemn sunt uşor de scos. De asemenea, e util şi pentru că blocurile pot fi păstrate în cutie atunci când nu sunt folosite. Dacă utilizaţi o cutie închisă, trebuie să decupaţi o latură pentru a permite celor mici să recupereze blocurile dinăuntru. Dacă vreţi să complicaţi jocul, puteţi folosi aceleaşi forme, dar mai multe dimensiuni diferite - sau puteţi folosi obiecte din casă în locul blocurilor de lemn.

Spor la joacă!

Sursa: http://kidsactivitiesblog.com/46924/make-a-diy-shape-sorter

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.