Decupați forme geometrice

25 Martie 2014

Una dintre cele mai simple, mai distractive și mai utile activități pentru cei mici este decuparea formelor. De la vârsta de doi ani în sus, puteți să le oferiți copiilor instrumente pentru a-i ajuta să învețe formele geometrice și numele lor, dar și pentru a-i ajuta să își dezvolte capacitățile motorii și coordonarea motorie.

Materiale: Hârtie albă, hârtie colorată, foarfecă special pentru copii, lipici, markere sau carioca

1.JPG

În funcție de vârsta și îndemânarea copilului, și în funcție de nivelul de supervizare din parea adulților, puteți să lăsați copiii să folosească foarfece normale. Decizia vă aparține.

Cu markerul sau carioca, desenați pe hârtia colorată formele geometrice pe care cei mici vor trebui să le decupeze. Puteți să faceți asta în prezența copiilor, ca ei să vadă cum se desenează respectivele forme. Puteți să folosiți și rigla pentru a trage linii drepte sau măsura laturi (mai ales pentru pătrat).

3.JPG

În timp ce desenați, puteți să le explicați celor mici modul în care se pot identifica formele. De exemplu, pătratele au întotdeauna patru laturi și patru unghiuri egale.

În timp, prin exercițiu, veți vedea că cei mici își îmbunătățesc abilitățile. De exemplu, fetița mea nu a reușit de la început să decupeze foarte corect hârtia și să nimerească unghiurile corecte sau forma cercului. Dar… repetiția e mama învățăturii!

4.JPG

Odată ce avem câte un exemplu din fiecare formă, cei mici vor lipi formele decupate pe o foaie albă de hârtie, una sub cealaltă, iar în dreptul fiecărei forme vom scrie împreună numele ei. În felul acesta, copiii vor fi stimulați să învețe și literele.

6.JPG

Sugestii:

  • Începeți cu formele simple și liniile drepte; păstrați liniile curbe pentru mai târziu. Principalul e ca cei mici să își îmbunătățească capacitatea de coordonare ochi-mână.
  • Odată realizat posterul cu numele formelor, nu vă opriți. Îndemnați-I pe copii să realizeze colaje complexe în formă de căsuță, flori etc.
  • Nu uitați să explicați copiilor cum să țină hârtia și cum să miște foarfeca pentru a decupa corect.
  • Vorbiți despre activitatea pe care o desfășurați. Asta îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă ce fac și le va oferi vocabularul necesar. Introduceți și repetați cuvinte noi (triunghi, semicerc etc.), pentru a le stimula dezvoltarea lingvistică.

Sursa: http://www.learnwithplayathome.com/2012/12/cutting-practice-learning-shapes.html

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.