Descifrarea emoţiilor şi sentimentelor- ce ne poate învăţa o jucărie de carton

14 Ianuarie 2014

Învăţaţi-i pe copii să descifreze emoţiile şi sentimentele cu această jucărie din carton. Cu doar câteva material ajutătoare, puteţi reproduce zeci de expresii faciale!

1.jpg

 

Cum se face:

Aveţi nevoie de şase clipsuri de prindere, o bucată de carton, o foarfecă sau un cutter, lipici, un ac şi aţă.

2.jpg

1. Folosindu-vă de fotografii, decupaţi o bucată de carton gros în formă de cerc. Dacă doriţi, coloraţi-o după pofta inimii şi faceţi şase găuri: două pentru sprâncene, două pentru ochi, una pentru nas, una pentru gură. Apoi decupaţi celelalte forme din carton: sprâncenele, ochii, nasul, gura, obrajii, şi coloraţi-le cum vreţi. Faceţi o gaură în mijlocul fiecăreia dintre aceste forme, acolo unde va intra clipsul de prindere, cu excepţia obrajilor, de care ne vom ocupa un pic mai târziu.

3.jpg

2. Inseraţi clipsul de prindere prin gaura din ochi, gură, nas şi sprâncene, apoi prin gaura potrivită din cercul de carton. Închideţi clipsul de prindere pe spatele cercului de carton.

4.jpg

3. Obrajii vor fi roz pe o parte, iar pe partea cealaltă, albă, desenaţi o lacrimă. Treceţi acul cu aţă prin partea de sus a celor doi obraji, apoi treceţi acul cu aţă prin cercul de carton, sub ochi, simetric. Înnodaţi aţa pe spatele cercului de carton. În felul acesta veţi obţine fie doi obraji roz, fie, întorcând bucăţile de carton pe dos, două lacrimi.

Gata! Acum puteţi împinge formele de carton în sus sau în jos, pentru a ilustra emoţii şi sentimente cât mai variate.

 

5.jpg

Dacă vreţi, puteţi scrie numele fiecărei stări emoţionale pe cartonaşe (trist, vesel, furios etc.), şi cartonaşele se pot agăţa cu aţă, după cum arată fotografia. Apoi puteţi pune cartonaşul corect în dreptul feţei de carton, pentru a-i ajuta pe copii să înveţe mai uşor numele emoţiilor şi sentimentelor.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Puteti downloada de aici elementele color sau alb-negru.

Sursa: aici

 

 

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.