Păpuşi din hârtie, textile, nasturi şi panglici

06 Decembrie 2013

Păpuşile sunt o metodă excelentă de a explora materialele textile alături de cei mici.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie îmi place la nebunie să mă învârt printre materiale, nasturi, tot felul de resturi de lucru manual. Ţin în casă un coş cu resturi de materiale textile, şi scotocitul în acest coş e o exprienţă senzorială extraordinară pentru copii. Sunt atâtea texturi de explorat! Satin, flanel, bumbac, fetru, lână etc. Mie îmi place să ţes şi să cos, şi am făcut de mână tot felul de cuverturi.Majoritatea au fost făcute pentru copii mici sau chiar bebeluşi, aşa că multe dintre materialele pe care le am în casă sunt colorate, cu modele vesele, şi sunt o plăcere pentru copii.

Şi sortatul nasturilor e o activitate senzorială excelentă pentru cei mici. Sunt atâtea culori şi stiluri, iar copiii vor fi fascinaţi de textura lor şi de zgomotul pe care îl face scotocitul printre nasturi.  De altfel, am auzit o grămadă de adulţi zicând că una dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie e scotocitul prin colecţia de nasturi a bunicii.

Materiale necesare pentru păpuşile din hârtie şi textile:

1.jpg


- carton alb

- resturi de material textile (bumbac, pâslă, ţesături din amestec etc.)

- nasturi

- panglici

- sfoara

- polistiren expandat

- ochi de plastic

- markere

- lipici

- foarfece de croitorie

2.jpg

Cum se fac păpuşile:

Am început prin a desena o păpuşă cât mai simplă pe o bucată de hârtie.

Apoi am îndoit forma în două, chiar la jumătatea desenului, şi am decupat-o de-a lungul desenului. A ieşit o formă de păpuşă perfect simetrică.

Am aşezat forma pe o bucată de carton şi am trasat conturul, apoi l-am decupat.  Voila!  O păpuşă de hârtie! În fine, de fapt e de carton, dar să nu ne încurcăm în detalii.

3.jpg

Cum se face părul păpuşii de carton:

Pentru păr, am răsucit câteva lungimi de sfoară colorată, le-am înnodat la mijloc şi le-am tăiat la capete. Puteţi adăuga o panglică, dacă doriţi să acoperiţi nodul.

4.jpg

Cum se decorează păpuşa:

Pentru hainele păpuşii, copiii şi-au ales materialele şi panglicile care le-au plăcut, eu le-am tăiat pe forma şi dimensiunea păpuşii, iar ei le-au lipit cu tuburi pe carton. Nu vă daţi prea mare osteneală ca potriveala să fie 100%; puteţi să mai ajustaţi dimensiunile hainelor cu foarfeca chiar şi după ce se lipesc.

Cei mici au îmbrăcat păpuşile cu fuste, bluze, ciorapi, curele, nasturi şi pantofi (decupaţi din bucăţele de polistiren expandat).

La final am adăugat ochii de plastic, cerculeţe roz pentru obraji şi câteva dungi bine plasate cu markerul ca să desenăm chipul păpuşii.

Nu-i aşa că sunt super-simpatice?

5.jpg

Sursa: http://happyhooligans.ca/homemade-paper-dolls/

 

 

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.