Pinguini din sticle de plastic

20 Decembrie 2013

Aceşti pinguini sunt fermecători, simpatici şi uşor de făcut. Aşadar, adunaţi toate cele necesare şi haideţi să ne apucăm de treabă!

Materiale necesare

 

-  2 sticle de plastic de aceleaşi dimensiuni

-  pistol de lipit

-  vopseluri acrilice (alb, negru, culori)

-  marker negru

-  o bucată de lână şi o bucată de material textile

 

Instrucţiuni

 

Spălaţi şi uscaţi bine sticlele, pe dinăuntru şi pe dinafară. Tăiaţi prima sticlă un pic mai sus de fundul sticlei. Tăiaţi a doua sticlă la jumătate. Se folosesc doar fundul primei sticle şi jumătatea de jos a celei de-a doua sticle.

1.jpg

Lipiţi bine cele două bucăţi. Partea mai mare trebuie să intre în partea mai mică, chiar dacă forţaţi un pic. Odată ce a intrat, strecuraţi un pic de lipici cald  între cele două bucăţi, din loc în loc. Aveţi grijă ca lipiciul să nu fie prea fierbinte, pentru că ar putea deforma plasticul. Aplicaţi un strat de vopsea aderentă, cu grijă să fie întinsă uniform. Desenaţi burta pinguinului pe o bucată de hârtie sau carton, şi decupaţi-o pentru a o folosi ca şablon. Aşezaţi şablonul pe sticla uscată acolo unde va fi burta, şi trasaţi conturul şablonului cu markerul negru. Vopsiţi burta în alb - şi aveţi grijă să nu întindeţi vopseaua în afară sau să nu mâzgăliţi cu marker negru în afara conturului. Dacă greşiţi, acoperiţi cu încă un strat de vopsea.

2.jpg

Vopsiţi în negru corpul şi picioarele pinguinului, şi lăsaţi să se usuce. Apoi alegeţi culoarea preferată şi vopsiţi căciula. Folosiţi-vă imaginaţia şi creativitatea pentru a împodobi căciula. Apoi pictaţi ochii, cu grijă ca vârful pensulei să fie bine “pieptănat”. Apoi pictaţi gura. Dacă preferaţi, puteţi decupa un triunghi de hârtie roşie şi îl puteţi aplica cu lipici acolo unde va fi gura.

3.jpg

După ce s-a uscat vopseaua, puteţi aplica un strat de email ca să daţi luciu pinguinului.

Moţul este opţional. Dacă doriţi să aplicaţi un moţ pe căciulă, înfăşuraţi nişte lână în jurul a două degete. Cu cât înfăşuraţi mai multă lână, cu atât moţul va fi mai mare şi mai simpatic. Scoateţi degetele şi legaţi la mijloc smocul de lână cu un fir. Tăiaţi lâna de-o parte şi de cealaltă, ca firele de lână să fie desfăcute, şi gata moţul. 

4.jpg

Acum lipiţi-l pe capul pinguinului cu lipici cald. Înfăşuraţi o fâşie de material textil în jurul gâtului pinguinului, în chip de fular. Dacă vreţi ca fularul sau eşarfa să fie şi mai şarmantă, puteţi să tăiaţi materialul în fâşii capetele, ca să pară că are ciucuri.

Şi gata pinguinul! Nu-i aşa că e simpatic?

5.jpg

6.jpg

Sursa: http://www.viladoartesao.com.br/blog/2012/08/pinguins-de-garrafa-pet-para-fazer-e-colecionar/

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.