Un brad de Crăciun pentru cei mici

11 Decembrie 2013

De ceva vreme a apărut moda brazilor de Crăciun făcuţi din pâslă sau fetru. Preferata mea e această variantă a bradului plasat pe perete, un triunghi simplu la baza căruia pot fi desenate cadouri din fetru.
 
1.jpg
 
E o idee excelentă, pentru că bradul din pâslă e exact ca un panou: mai ţineţi minte panourile din şcoala generală? Puteţi înfige hârtii, podoabe, tot ce doriţi. Iar dacă vă răzgândiţi, le luaţi de acolo şi le mutaţi unde poftiţi! Pâsla e extrem de ieftină la orice magazin de textile, aşa că merită să încercaţi. Cumpăraţi un metru de pâslă – deşi poate ar fi suficient şi mai puţin – şi folosiţi resturi de pânză de la alte proiecte, ale celor mici sau celor mari, pentru a confecţiona podoabele.

Estimaţi cam cât de înalt vreţi să fie bradul – poate chiar un metru – şi îndoiţi bucata de pâslă pe mijloc.  Odată îndoită, folosiţi o riglă pentru a trasa o linie din vârf până la maginea bazei, şi tăiaţi urmând linia respectivă. Desfaceţi pânza – aveţi un triunghi perfect.

2.jpg

Apoi folosiţi pioneze pentru a lipi pâsla pe perete (atenţie – folosiţi pioneze cât mai subţiri, ca să nu stricaţi peretele).

3.jpg

 Pentru ornamente, folosiţi un pahar ca să decupaţi forme rotunde din fetru sau pânză de altă culoare.

4.jpg

Pe unele le-am lăsat goale, pe altele le-am împodobit cu puncte, dungi etc. aplicate cu lipici pe cercul de pânză sau fetru. Copiii le pot fixa în brad cu lipici sau bandă dublu adezivă.

5.jpg

Aveţi grijă ca bradul să fie plasat într-un loc neaglomerat, pentru ca cei mici să poată sta liniştiţi în faţa lui cât îl decorează şi redecorează!

6.jpg

Sursa: http://www.icanteachmychild.com/2011/12/kid-friendly-christmas-tree/

 

 

Citeste si:

De ce ai vrea sa cumperi de la noi?

LIVRARE RAPIDA

Produsele comandate vor ajunge la tine in 24-48 de ore.

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile mai mari de 300 de lei, beneficiezi de transport gratuit.

SATISFACTIE GARANTATA

Daca nu esti multumit de produsul cumparat, iti rambursam imediat valoarea.